Globinsko čiščenje ML63 d.o.o.

Globinsko čiščenje vozil, poliranje vozil, čiščenje motorjev

ML 63 d.o.o., čistilni servis, globinsko čiščenje, selitve, virtualna pisarna, računovodstvo, poslovno svetovanje, davčno svetovanje
ML 63 d.o.o., čistilni servis, globinsko čiščenje, selitve
ML 63 d.o.o., čistilni servis, globinsko čiščenje, selitve, virtualna pisarna, računovodstvo, poslovno svetovanje, davčno svetovanje
ML 63 d.o.o., čistilni servis, globinsko čiščenje, selitve
Zunanje čiščenje vozil

Vozilo najprej očistimo z visokotlačnim čistilcem. Sledi čiščenje in pranje aluminijastih ali jeklenih platišč. Na vozilo tudi nanesemo čistilo za odstranjevanje muh. Sledi ponovno pranje z visokotlačnim čistilcem. Na vozilo ročno nanesemo poseben negovalni šampon z vonjem češenj. Vozilo s posebno gobo v celoti namilimo in ga ponovno operemo. Sledi voskanje vozila s posebnim voskom, ki preprečuje, da bi se umazanija in muhe prijemale barve vozila. Sledi brisanje vozila in pragov. Na koncu premažemo še gume in s tem je zunanje pranje vozila končano.

Notranje čiščenje vozil

Iz vozila vzamemo predpražnike in jih posesamo. Sledi sesanje notranjosti vozila in prtljažnega prostora. Po potrebi izpraznimo pepelnike. Obrišemo in premažemo armaturno ploščo in ostalo plastiko na vratih vozila. Od zunaj in znotraj obrišemo in očistimo vsa stekla ter ogledala na vozilu. Obrišemo še predpražnike in jih damo nazaj v avto. S tem je notranje čiščenje vozila končano.

Poliranje vozil
je priporočljivo opraviti enkrat letno. Najbolj primeren čas za poliranje je pozno jeseni tik pred zimo ali takoj spomladi po končnani zimi. Poliranje je pomemben dejavnik pri zaščiti laka oz. barve vozila. S poliranjem lahko odstranimo tudi določene poškodbe (praske) in ostanke smole raznih dreves na površini vozila. Poliranje se izvaja v štirih fazah.Prva faza predstavlja ročno pranje vozila. Sledi odstranjevanje umazanije z barve vozila. Postopek se izvaja s posebnim plastelinom s katerim se očisti in premaže celotna površina vozila.
Druga faza predstavlja nanos in poliranje prvega premaza za zaščito laka.
Tretja faza predstavlja nanos in poliranje drugega premaza za zaščito laka.
Četrta faza pa je zaključna faza in predstavlja nanos tretjega premaza za zaščito laka in poliranje vozila do končnega visokega sijaja laka vozila.Po končanem postopku poliranja vozila je lak vozila zaščiten v takšni meri, da se sama umazanija ne prime samega laka, drobni kamnički, ki letijo iz vozila pred nami težje poškodujejo sam lak na vozilu in ne nazadnje je vozilo zaradi svojega sijaja lepše.Poliranje vozila traja približno 8 ur, zato se priporoča, da se vozilo po predhodnem dogovoru dostavi do 9.00 ure.
Globinsko čiščenje vozil

Globinsko čiščenje vozila se lahko izvaja v vseh letnih časih. Z globinskim čiščenjem dosežemo večjo svežino v notranjosti našega vozila. Globinsko čiščenje je primerno za odstranjevanje madežev (polite razne tekočine po sedežih, oblogah, tkanini v notranjosti vozila, odstranjevanje žvečilnih gumijev, …).

V primeru, da v vozilu kadite z globinskim čiščenjem odstranimo vonj po tobaku, s stropa in oblog vozila odstranimo rumeno barvo tobaka ter s tem dosežemo večjo svežino notranjosti vozila.

Globinsko čiščenje vozil zajema čiščenje:
– stropa
– sedežev
– prtljažnega prostora
– talnih oblog
– in premaz armature in ostale plastike

Postopek globinskega čiščenja traja do 6ur. Priporočljivo je, da po predhodnem dogovoru vozilo dostavite do 9.00 ure. Po postopku globinskega čiščenja je potrebno počakati, da se notranjost vozila posuši. Vozilo je pripravljeno za prevzem po končanem sušenju notranjosti vozila.

Nega usnja

je v vozilu zelo pomemben dejavnik pri življenski dobi in samem izgledu usnjenih sedežev. Na usnje v vozilu deluje več dejavnikov. Največjo umazanijo na usnje nanesemo z našimi oblačili, ki na usnju puščajo barvo, potem je tu cestni prah in ostala nesnaga iz zraka, cigaretni dim, otroci,…

Zaradi naštetih dejavnikov je priporočljivo, da se nega usnjenih sedežev opravlja vsake tri mesece.

Postopek
Usnjene sedeže najprej očistimo z gobico in čistilom za usnje. Sledi impregnacija usnja s posebnim impregnacijskim sredstvom, ki služi kot zaščita usnja, obenem pa dosežemo tudi lepši izgled in voljnost usnjenih sedežev. Večkrat opravimo nego usnja, večja je voljnost usnja, predvsem pa se umazanija ne usede v strukturo usnja, temveč ostane na površini in jo posledično lažje očistimo.

Nego usnja vam opravimo v naši avtopralnici, lahko pa pri nas kupite izdelke za nego usnja ( primerni tudi za domače usnjene sedežne garniture).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *