Globinsko čiščenje ML63 d.o.o.Selitve po Sloveniji selitve tujina

ZLATA PRAVILA ČIŠČENJA 1.Del

ML63-ciscenje-selitve-0001

Najbolj znana ameriška gospodinja Martha Stewart ima v rokavu ogromno nasvetov, kako dom spremeniti v čist, urejen in prijeten kotiček za bivanje. Da bi za pospravljanje porabili čim manj časa, je pripravila preproste sezname, s pomočjo katerih bo vsaka gospodinja ali gospodinjec na izredno organiziran način lahko poskrbel za brezhibno čistočo svojega doma.

Seznami so ločeni na vsakodnevna gospodinjska opravila, tedenska, mesečna, občasna in tudi sezonska. »Ne izgubljajte časa z razmišljanjem, kaj morate še opraviti, ali pa izgubite tla pod nogami, ko se bo na vas zgrnilo cel kup opravil, s katerimi ste odlašali,« pojasnjuje Martha Stewart.

Šest vsakodnevnih gospodinjskih opravil

Če boste teh šest gospodinjskih opravil s seznama odkljukali vsak dan, kasneje ne bodo postala pravi projekti. Vzela vam bodo le nekaj minut časa in preprečila, da bi v vašem domu zavladal kaos.

Postiljanje postelje. Postlana postelja da prostoru videz urejenosti, ki pa ga boste nato hoteli ohranjati tudi s pospravljanjem razmetanih oblek in drugih zadev.
Urejanje nereda. Ko zapustite sobo, vedno preverite, da niste za seboj pustili nekaj, kar tja ne spada. Stvari sproti pospravljajte in to zahtevajte tudi od drugih članov gospodinjstva.
Urejanje pošte. Le nekaj minut vam bo vzelo pregledovanje pošte, razvrščanje in metanje v smeri.
Pomivanje posode med kuhanjem. Namesto, da umazano posodo odložite v lijak in jo pomijete šele, ko se nabere cel kup loncev, jo raje pomijte takoj, ko ste v njej prenehali kuhati.
Madeže obrišite še, ko so sveži. Če se vam med kuhanjem kaj polije ali umaže, vzemite krpo in obrišite. Ne čakajte, da se madež posuši.
Pometite tla v kuhinji. Vsak večer, ko končate s kuhanjem in pomivanjem posode, pometite tla v kuhinji. S tem boste preprečili nabiranje umazanije in si skrajšali čiščenje, ki vas čaka enkrat na teden.

VIR: DELOINDOM
http://www.deloindom.si/bivanje/svetujemo/zlata-pravila-ciscenja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *