Globinsko čiščenje ML63 d.o.o.Selitve po Sloveniji selitve tujina

ZLATA PRAVILA ČIŠČENJA 3.del

ML63-ciscenje-selitve-0003

Mesečna opravila

  • Enkrat na mesec se v kopalnici lotite čiščenja fug. Spraznite in obrišite notranjost omaric ter očistite tuš.
  • V spalnici odstranite zaščitne prevleke z vzmetnic in vzglavnikov in jih operite. Spraznite omare in jih posesajte ter obrišite prah.
  • V kuhinji iz zamrzovalnika odstranite vso hrano, ki ji je pretekel rok uporabe. Preglejte tudi napo.
  • V dnevni sobi se lotite generalnega čiščenja kamina. Tla v hiši obrišite s posebnimi loščili ali čistili, v lijaki natočite mešanico alkoholnega kisa, vrele vode in sode bikarbone. Posesajte žaluzije oziroma operite zavese. Obrišite notranja in zunanja okna.

Splošna sezonska opravila

  • Operite vzglavnike, obrnite vzmetnice in jih posesajte. Obrišite ogrodje postelje.
  • Dobro očistite pečico, preglejte omare in jih očistite, temeljito pomijte hladilnik.
  • Knjige, ki stojijo v knjižnih policah, obrnite, da bi preprečili upogibanje. V dnevni sobi z mokro krpo obrišite kavč in pometite kamin.

Spomladansko čiščenje

Vsako pomlad bi po mnenju Marthe Stewart morali oprati zavese, sprazniti in pomiti hladilnik ter zamrzovalnik. Spomladi bi morali očistiti preproge in zdrgniti tla. V dnevni sobi moramo vsako pomlad posesati kavč (in morda oprati blazine), pobrisati prah na knjižnih policah in drugih policah ter tudi drugje po hiši. Pregledati moramo, kako delujejo detektorji dima in zamenjati baterije. Vzmetnice moramo obrniti, posteljo posesati in oprati vzglavnike. V klimatskih napravah in povsod drugje moramo zamenjati filtre. Pregledati moramo tudi stanje zunanjih senčil. Pomlad je tudi čas, ko iz omar počasi pospravimo zimska oblačila. Da bo razgled lepši, pomijemo okna, z vlažno krpo pa obrišemo še stene in strop.

Priprave na poletje

Iz kopalnice odstranite vso kozmetiko, ki ji je pretekel rok uporabe. V lekarno odnesite vsa zdravila s pretečenim rokom uporabe. Operite in pospravite odeje iz spalnice ter toplejšo posteljnino zamenjajte za tanjšo. V omarah preglejte, katera zimska oblačila lahko pospravite in pripravite poletna. V pisarni pospravite ali zavrzite vse dokumente in papirje, ki jih ne potrebujete več. Preglejte, kdaj morate zavarovati hišo, katere pogodbe in drugo dokumentacijo morate še urediti. Pripravite rešetke za žar. Okoli hiše očistite žlebove, vrtno pohištvo, pometite tla na terasi, na dovozu in poti okoli hiše. Pospravite podstrešje in klet ter zavrzite vse, česar ne potrebujete več.

V hiši pomijte okna, če jih niste že spomladi, obrišite prah z radiatorjev, operite zavese in preproge, pohištvo lahko očistite tudi s parnim čistilnikom.

Ko prihaja zima

Pred zimo operite odeje, tanjšo posteljnino pa zamenjajte za debelejšo in toplejšo. Okoli hiše očistite žlebove, zdrgnite tla na terasi in pomijte stene. Očistite in pospravite vrtno pohištvo, senčnike in druge stvari, pometite dovoze in poti okoli hiše.

VIR: DELOINDOM
http://www.deloindom.si/bivanje/svetujemo/zlata-pravila-ciscenja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *